About

Lars Brundin

"Jag har älskat musik så länge jag kan minnas. Jag har umgåtts med rockfarbröder och popsnören i hela mitt liv "

En kärleksförklaring till musiken

”Den svenska rockhistorien passerar revy när Lars Brundin cd-debuterar med ”Hotel Royal”: de tidigare parhästarna Lundell och Ronander har klonats när Malmömusikern och profilerade rock´n ´roll-fotografen Lars Brundin, med handplockat band (idel Malmöcelebriteter), tar sig igenom första delen av ”den kungliga hotellsviten” där vi även kan höra solisten skrika ut sitt mantra, ”jag ger aldrig upp”. I andra halvlek, med engelska texter, gör Brundin, liksom en gång en ung Lundell, sitt avstamp i Greenwich Villages 70-talsscen och Willie Niles powerrock. Här bjuds vi också på en snygg duett i ”Still dream of you”. Allt material tar sin utgångspunkt i Brundins gamla rockhjältar och de som en gång skrev rockhistoria på Chelsea Hotel. Rockromantik från en svensk debutant!”

Olle Berggren / Expressen

Fotografen Lars Brundin debuterar som fullvuxen elgitarrist och rocksångare. Att döma av hans låtar, hälften på svenska och hälften engelska, så föddes han inuti Ulf Lundells/Mats Ronanders skivproduktion, för att sen adopteras av amerikanska rockpoeter i ligan under Bruce Springsteen/Lou Reed.

Jo, ett lätt drag av parodi men det räddas av Brundins stora kärlek till rocken och att resultatet är så jäkla bra. För kompet står Malmös rockelit samt fritidsmusicerande journalistkolleger. 

Eddie Nyström lirar elgitarr på högsta nivå, Andreas Ekström grundar med hammarslagsbas och Lars Thulin är en fundamental 60-talstrummis.

/ Bengt Eriksson, Trelleborgs Allehanda